Jandarmii hunedoreni abordează în școli combaterea fenomenului de bullying

Auzim deseori in jurul nostru vorbindu-se despre bullying însă de puține ori știm să identificăm ce fel de comportamente ascund astfel de termeni.

 

Marți am facut o vizită elevilor Școlii Gimnaziale „Dr. Aurel  Vlad” și Școlii Gimnaziale „Dominic Stanca” din municipiul Orăștie și am vorbit despre necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei și a conflictelor de orice natură.

Elevilor le-a fost reamintit cât de importantă este comunicarea și indiferent cu ce problemă se confruntă, să vorbească deschis începând de la părinți, profesori, jandarmi pentru a se găsi soluția cea mai bună, fără a încerca să rezolve problemele de unii singuri.

 

Pe de altă parte, copiilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

 

Astfel de activități au avut loc de la începutul anului școlar și în alte localități județene și se vor desfășura constant și în perioada următoare.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.