Jandarmii montani au dat amenzi de Mii de lei

În acest weekend, în staţiunile montane Straja, Parâng, Pasul Vâlcan, Câmpu lui Neag şi Râuşor şi pe traseele adiacente acestora precum şi în staţiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi, 63 de jandarmi montani au acţionat pentru menţinerea unui climat de linişte şi siguranţă.

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Staţiune balneoclimaterică Geoagiu Băi au depistat în data de 03 februarie a.c., în jurul orei 19.00, în apropierea localităţii Geoagiu, un bărbat care transporta material lemnos, specia fag, cu o camionetă.

Numitul C.V.C, nu avea aviz de însoţire şi documente de provenienţă a materialului lemnos.

Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, jandarmii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos (2,97 mc), care a fost predat Ocolului Silvic Geoagiu.

Patrula de menţinere a ordinii publice din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vâlcan a depistat în data de 04 februarie a.c., în jurul orei 18.30, pe drumul forestier Valea Lupşească din municipiul Vulcan, un bărbat care transporta material lemnos (lemn de foc), specia fag, cu un autoturism de teren marca Nissan Terano II.

Numitul T.S.C, nu a putut prezenta documente legale din care să rezulte provenienţa materialului lemnos şi nici acordul scris a Ocolului Silvic Lupeni pentru accesul în fondul forestier naţional cu un autoturism.

Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, jandarmii montani au dispus măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos (1,24 mc), care a fost predat DCF Iscroni (Ocolului Silvic Lupeni).

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.