Păzea, că vine Dăncilă după alți bani!

Surse din CNAIR care au dorit să-și păstreze anonimatul, au declarat pentru Replica că Ministerul Mediului a întocmit un proiect prin care vrea să impună plata unei taxe de 1% din valoarea oricărei investiții publice sau private, pentru evaluarea impactului investiției asupra mediului.

Încasarea taxei ar trebui să fie făcută de către autoritățile de mediu, la emiterea acordului de mediu.

Cele mai multe investiții notabile, aducătoare de locuri de muncă, precum și investițiile din infrastructură, au nevoie de acord de mediu, pentru emiterea autorizației de construcție.

Scandalul generat de această nouă eroare guvernamentală este pe cale să izbucnească. Primii care au început să strige că din gură de șarpe, sunt reprezentanții Companiei Naționale a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Taxa solicitată de Ministerul Mediului, 1% din valoarea investiției, este mai mare decât costurile cu studiile de fezabilitate, care erau considerate uriașe: numai pentru Autostrada Sibiu-Pitești ar trebui plătiți zeci de milioane de euro, bani care ar putea ajunge la unii „clienți” ai puterii, firme de consultanță în domeniul impactului de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *