Jandarmul-senator Viorel Sălan (PSD) ne costă 12.000 de euro pe lună!

Grigore Cartianu, jurnalist:

Ce avem noi aici? Un posesor de dublă pensie nesimțită! Una ca mare șef în Jandarmerie, cealaltă ca parlamentar.

Acest rechin cu două burți se numește Viorel Sălan, are 58 de ani și este senator PSD de Hunedoara. Anul trecut a făcut două vrăjitorii (politice) prin care și-a asigurat venituri colosale până la sfârșitul vieții. Din banii noștri.

În februarie 2016, generalul Sălan conducea – de 18 ani – Jandarmeria județului Hunedoara. Mai avea 6 luni până la pensionare. Atunci, prin sfori trase la nivel înalt, a fost promovat adjunct al șefului Jandarmeriei Române, făcând rocadă cu colonelul Robert Vîță.

Generalul Sălan a fost numărul 2 în Jandarmeria Română exact șase luni: 1 martie – 30 august 2016. Apoi s-a pensionat, cu o pensie de peste 12.000 de lei.

Pensia i-a fost umflată exact de acele ultime 6 luni, când generalul Sălan a avut un venit mult mai mare decât cel de la Hunedoara, umflându-l și cu câteva sporuri bine plasate.

Totul a fost premeditat: Sălan știa că, așa cum prevede legea, valoarea pensiei va fi stabilită pe baza celor mai bune 6 luni consecutive din ultimii 5 ani. De aceea a fost nevoie de promovarea din ultimele 6 luni!

La scurt timp după pensionare, Sălan a intrat în campanie electorală, în județul Hunedoara. În decembrie 2016 a devenit senator PSD, asigurându-și o a doua pensie specială, de cel puțin 3.000 de lei (pentru un mandat). Dacă-și prelungește cariera parlamentară, va încasa 6.000 de lei (pentru două mandate) sau 9.000 de lei (pentru trei sau mai multe mandate).

Deci, când va împlini 65 de ani, generalul Sălan va ajunge la o pensie totală de cel puțin 15.000 de lei, putând depăși chiar 20.000 de lei. Pe lună!

Dar până atunci, Sălan se va mulțumi cu tradiționalul cumul pensie + salariu, ambele nesimțite, adică 12.000 + 11.600, la care se adaugă 6.500 suma forfetară pentru cazare în București, ajungând la un total de 30.100 lei.

Cu cei 20.000 de lei alocați biroului său parlamentar, 1.400 pentru combustibil, 500 pentru deplasări în circumscripție și cel puțin 2.000 diurna (160 de lei pe zi de activitate în plen), generalul-pensionar ne costă 54.000 de lei lunar. O nimica toată: vreo 12.000 de euro.

 

Notă: postările sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. Titlurile aparțin redacției.

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

2 comentarii la „Jandarmul-senator Viorel Sălan (PSD) ne costă 12.000 de euro pe lună!

 • 30 mai 2019 la 1:30
  Permalink

  Domnule Cartianu,il recunosc pe acest Salan Viorel de la Orastie pe vremea cand era Secretarul organizatiei UTC in cadrul unitatii de securitate de la Orastie in perioada 1987 -1988.Chiar am un episod legat de soldatul Bicu care era informatorul Tov. Locotenent major Salan! Salan era un om crud si zelos care cauta nod in papura la toata lumea pe atunci!Era mai ambitios chiar decat capitanul Gheara secretarul de partid al unitatii militare! Il credeam plecat de mult din structura.Mare mi-a fost mirarea sa vad ca un asemenea om a ajuns chiar un senator democrat!

  Răspunde
 • 16 iunie 2019 la 19:57
  Permalink

  Chiar că poporul român e răbdător
  Cum naiba Lipitorile astea sug din bugetul Statului și nesimțiti de PSD Ciuma Roșie socialiștii. Acceptă și dau asemenea pensii și salariile Lipitorile?
  PNL sperăm să taie pensiilor nesimțite
  Militare și judecătorești
  Lipitorilor..
  Mars la lucru

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *