Jefuit și rănit în plină stradă

În data de 16.11.2020, în jurul orei 20:40, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Preparației, din Vulcan,  o persoană i-a sustras unui bărbat bunuri din buzunar, după care a fugit.

Poliţiştii, sosiţi în cel mai scurt timp la faţa locului, au stabilit, în urma cercetărilor, că părţii vătămate (un bărbat în vârstă de 67 de ani, care se afla în stare de ebrietate)  i-a fost sustras din buzunar un portofel în care acesta avea o sumă de bani și cartea de identitate.

Victima a încercat să îl oprească pe cel care i-a sustras portofelul, însă acesta s-a smucit pentru a-și asigura scăparea, context în care victima a căzut şi  s-a lovit la cap, suferind leziuni care i-au pus în pericol viața.

Bărbatul de 67 de ani a fost transportat la Spitalul de Urgență Petroșani de către un echipaj de specialitate, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma activităților investigative, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale  Vulcan, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale şi ai  Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara, au identificat prezumtivul autor al infracţiunii de tâlhărie calificată.

Acesta este un tânăr de 22 de ani, din municipiul Vulcan, față de care poliţiştii au luat  măsura reţinerii pentru 24 ore. Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva şi urmează a fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive.

În acest caz, ancheta a fost îngreunată de faptul că victima nu a putut furniza informaţii anchetatorilor (aflându-se, în prezent, în stare de comă), iar prietenul care se afla cu partea vătămată în momentul comiterii faptei era, şi acesta, în stare avansată de ebrietate.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.