Pacienţii cu hepatită C au asigurate medicamentele până la finalizarea tratamentului

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine că toţi pacienţii cu hepatită cronică virală C care în acest moment sunt prinşi într-o schemă de tratament interferon free au asigurate fondurile şi medicamentele până la finalizarea tratamentului (12 sau 24 săptămâni, după caz) şi nu depind de negocierea unor noi contracte, procedură care este în desfăşurare.

CNAS afirmă, într-un comunicat transmis marţi seară, că toţi bolnavii din terapeutică hepatita cronică virală C, care sunt în acest moment prinşi într-o schemă de tratament interferon free, au asigurate fondurile şi medicamentele până la finalizarea tratamentului (12 sau 24 săptămâni, după caz) şi nu depind de negocierea unor noi contracte. În acest moment, CNAS se află în negocierea contractelor cost-volum-rezultat pentru următoarea etapă de tratament, care va avea ca ţintă un număr de pacienţi eligibili extins la 13.000.

De asemenea, CNAS susţine că o noutate a viitoarelor contracte este faptul că vor intra în tratament şi pacienţi aflaţi în stadiul F1 de fibroză hepatică, alături de cei aflaţi în stadiile mai avansate, care nu au intrat până acum în terapie.

„Totodată, se urmăreşte să existe mai multe scheme de tratament disponibile pentru majoritatea categoriilor de pacienţi, urmând ca medicul curant să aleagă schema şi durata optimă a terapiei, în funcţie de starea clinică a pacientului. Prin recentele modificări ale actelor normative referitoare la contractele de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, termenele de negociere au fost mult reduse. Astfel, astăzi 31.07.2018, conform etapei din procedura de negociere demarată la începutul lunii, CNAS urmează să primească ofertele finale pentru viitoarele contracte din partea companiilor farmaceutice, iar după analizarea acestor oferte contractele vor fi semnate în scurt timp şi vor intra în derulare la data de 1 a lunii următoare semnării”, adaugă CNAS.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *