Județul Hunedoara devine galben

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, din județul Hunedoara. Viorica Dăncilă s-a clasat pe poziția a doua. Klaus Iohannis a fost votat de 34,4% dintre hunedoreni, în timp ce Viorica Dăncilă a fost votată cu 29,7% din voturile valabil exprimate.

Scorul de la primul tur al alegerilor prezidențiale, în care candidatul PNL, Klaus Iohannis, se poziționează pe primul loc în preferințele hunedorenilor este considerat o victorie de către președintele PNL Hunedoara.

Lucian Heiuș susține că după 30 de ani este pentru prima dată când în cadrul unui vot politic, județul Hunedoara nu mai votează cu Partidul Social Democrat. Rezultatele obținute la votul de duminică le dau speranțe liberalilor, care spun că bătălia finală se va da anul viitor cînd speră să câștige alegerile pentru Consiliul Județean.

De cealaltă parte, Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara, susține că rezultatele clasează județul Hunedoara pe primul loc la nivel zonal. Social-democrații urmează să analizeze situația din localitățile unde Viorica Dăncilă a pierdut alegerile. Este vorba de Hunedoara, Orăștie.

Viorica Dăncilă a fost favorită  în Valea Jiului. Acolo, persoanele din toate cele șase localități, au votat-o în masă pe Viorica Dăncilă.

La Petroșani, deși PSD s-a impus, liberalii au reușit să scoată un scor mai bun decât la alegerile europarlamentare, cu 10% în plus.

Suprize plăcute pentru electoratul PNL au furnizat organizațiile locale PNL în municipiile Hunedoara, Orăștie și Simeria acolo unde candidatul PNL-ului a cîștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, cu diferențe categorice.

Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale acasă la președintele PSD Hunedoara. În comuna Șoimuș, locul de proveniență al președintelui PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, favorit în primul tur al alegerilor prezidențiale a fost Klaus Iohannis (PNL). Candidatul Partidului Național Liberal a obținut în comuna Șoimuș un număr de 956 de voturi din totalul celor 1.964 de alegători care s-au prezentat la urne, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut doar 485 de voturi.

Astfel, candidatul Klaus Iohannis a obținut în comuna de baștină a președintelui PSD Hunedoara 48,7% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut doar 24,7%

Valea Jiului continuă să fie roșie, deicamdată!

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a câștigat în toate cele șase localități ale Văii Jiului. Klaus Iohannis, candidatul PNL, s-a clasat pe locul doi.
• Petroșani – Viorica Dăncilă 33,9%;  Klaus Iohannis 25,2%; Dan Barna 13,6%
• Petrila – Viorica Dăncilă 46,0%; Klaus Iohannis 20,6%; Barna 9,5%
• Lupeni- Viorica Dăncilă 44,6%; Iohannis 22,3; Barna 9,5%
• Vulcan – Viorica Dăncilă 40,3%; Iohannis 23,2%; Dan Barna 10,8%
• Uricani – Viorica Dăncilă 45,7%; Iohannis 26,4%;  Dan Barna 8,7%
• Aninoasa – Viorica Dăncilă 48,3%; Klaus Iohannis 24,4%; Dan Barna 8,9%

Cu toate acestea, în vestul Văii Jiului, în localitățile Vulcan, Lupeni, Uricani, se constată un trend favorabil liberalilor, dublarea, chiar triplarea scorurilor electorale obținute la parlamentarele din 2016. Această evoluție pare că se datorează interesului sporit acordat de echipa parlamentarilor hunedoreni, deputatul Lucian Heiuș și senatorul Carmen Hărău, și cabinetului parlamentar care a funcționat în zonă în ultimul an.

 

Revenim cu o analiză detaliată a situației din județul Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *