Județul Hunedoara este al hunedorenilor, nu al PSD!

Cât tupeu să ai să vorbești de politizare, când și pereții instituțiilor județene ”respiră” roșu?!

 

După ce a politizat absolut toate instituțiile județene, de „la opincă, până la vlădică”, cum se spune, Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara și al Consiliului Județean Hunedoara are tupeul să arate cu degetul spre prefectul de Hunedoara, Călin – Petru Marian, pe care îl acuză ”că a transformat Instituția Prefectului într-o organizație politică locală subordonată Partidului Național Liberal”. Și asta doar pentru că prefectul a demontat public declarațiile pur demagogice ale lui Laurențiu Nistor privitoare la Termocentrala Mintia și le-a arătat hunedorenilor adevărul despre cauzele opririi activității la această societate energetică.

Domnule Laurențiu Nistor, dumneavoastră aveți tupeul să vorbiți despre politizarea unei instituții? Dumneavoastră, care de la înălțimea funcției domniei voastre, de jupân PSD al județului, ați politizat 100% instituția Consiliului Județean Hunedoara și a celorlalte instituții subordonate, ridicând politizarea la rang de artă?

Domnule Laurențiu Nistor, ați reușit performanța de a politiza profund până și alocațiile bugetare pentru primăriile din județ. V-ați întâlnit DOAR cu primarii PSD, ați alocat bani DOAR primăriilor PSD și, în contrapartidă, ați luat fonduri, fără nicio mustrare de conștiință, de la primăriile PNL sau cele neagreate de dvs, împărțind locuitorii județului pe categorii, pe ”ranguri”, după culoarea carnetului de partid al primarului.

Observ că vă deranjează faptul că această guvernare de dreapta, PNL- USR – UDMR, a renunțat la ipocrizia guvernărilor PSD, și și-a asumat faptul că  prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu și are culoare politică. Stați liniștit, domnule Nistor, din 1990 încoace nimeni nu vă credea că prefectul este apolitic, în condițiile în care a fost numit mereu din rândul membrilor de partid și reprezintă un GUVERN POLITIC.

Da, domnule Laurențiu Nistor, Călin – Petru Marian este reprezentantul Guvernului României în județul Hunedoara și este membru PNL, așa cum și dvs. sunteți social – democrat și conduceți nu doar PSD Hunedoara, ci și Consiliul Județean Hunedoara, instituție în care până și pereții ”respiră” roșu de când sunteți acolo!

Spuneți că v-ar crăpa obrazul de rușine pentru plățile compensatorii acordate energeticienilor prinși în programul de concedieri colective? Dați-mi voie să mă îndoiesc! Nu v-a crăpat obrazul de rușine nici când i-ați înșelat deliberat pe acești oameni, dar nici când dumneavoastră și guvernul PSD i-ați lăsat să protesteze, blocați în subteran, pe minerii de la minele neviabile, refuzând mai bine de un an să le asigurați viitorul lor și al familiilor acestora!

Cum nu v-a fost rușine nici când i-ați transformat în cetățeni de rang inferior pe cei care au votat primar de altă culoare politică decât PSD și i-ați condamnat la sărăcie și subdezvoltare!

 

Tiberiu Iacob – Ridzi,

Prim-vicepreședinte PNL Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *