Jumătate din vehiculele verificate în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente

Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 1138 vehicule, dintre care 16.25 % au fost neconforme, dar nicio mașină nu prezenta pericol iminent de accident.

Inspectia tehnică periodică a fost o problemă pentru 1.5 % dintre vehicule, acestea prezentând probleme de genul: ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 181 de amenzi contravenționale, au fost retrase 175 de certificate de înmatriculare, dar niciun permis de conducere reținut.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Registrul Auto Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *