Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

– Decret de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;

– Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanţelor, interimar”, arată Administraţia Prezidenţială.

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. El a precizat că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

La rândul său, Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe revocat de premierul Florin Cîţu, a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. El a adăugat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate ca să demisioneze din funcţie.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *