Klaus Iohannis, parte vătămată în dosarul în care un hunedorean l-a amenințat cu moartea

Klaus Iohannis este parte vătămată în dosarul în care un hunedorean l-a amenințat cu moartea. Petrileanul, Costin Munteanu, este acuzat de ultraj pentru că l-a amenințat cu moartea pe președintele României. Dosarul se va judeca la Judecătoria Aiud, prima ședință fiind programată în data de 10 octombrie.

Costin Munteanu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor și închis la Penitenciarul Aiud, a cerut o grațiere individuală din partea președintelui Klaus Iohannis, însă solicitarea sa a fost respinsă.

Bărbatul a hotărât să îi trimită o scrisoare de amenințare cu moartea Președintelui României. Scrisoarea respectivă a fost semnată de către Costin Munteanu cu numele și datele altui deținut încarcerat la Penitenciarul Aiud.

Conform Codului Penal: ”insulta, calomnia ori amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 4 ani.”

În luna februarie 2017, Costin Munteanu a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Alba Iulia fiind acuzat de faptul că și-a ucis iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent și i-a lăsat cadavrul să putrezească în apropierea Peșterii Vacii din județul Hunedoara. Abia la un an distanță a fost găsit cadavrul femeii.

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *