Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferinţă

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferinţă.

Conform agendei şefului statului, joi, de la ora 13.00, Klaus Iohannis va participa, prin sistem de videoconferinţă la  Summitul Partidului Popular European (PPE), iar de la ora 16.00 la reuniunea extraordinară a Consiliului European, tot în format de videoconferinţă.

Vineri, de la ora 10.00, preşedintele Iohannis va lua parte la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format videoconferinţă.

„Agenda discuţiilor va viza aspecte privind coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 şi acţiunea în domeniul sănătăţii, cu accent pe lecţiile învăţate din criza curentă, consolidarea rezilienţei UE în domeniul sănătăţii şi al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătăţii, precum şi aspecte privind cooperarea internaţională în domeniu”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, la discuţii vor fi abordate securitatea şi apărarea, îndeosebi cooperarea la nivel UE şi complementaritatea UE-NATO, şi aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene – o dezbatere strategică în baza Comunicării comune a Comisiei Europene şi Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate privind un Parteneriat reînnoit cu Vecinătatea Sudică.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *