Klaus Iohannis: Pe 6 decembrie folosiţi cu înţelepciune puterea uriaşă a votului!

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, vineri, alegătorilor ca la alegerile parlamentare din 6 decembrie să folosească cu înţelepciune puterea uriaşă a votului şi să aleagă cu responsabilitate, cu gândul la prezent. el a subliniat că la alegerile din 6 decembrie România se poate despărţi definitiv de cei care au ţinut-o în subdezvoltare.

„Într-o democraţie vertitabilă votul este cel mai puternic instrument aflat la îndemâna cetăţeanului. Folosiţi cu înţelepciune această putere uriaşă, pentru că miza e de o importanţă covârşitoare. Alegeţi cu responsabilitate, cu gândul la prezent, dar şi la modul în care va arăta România mâine”, a afirmat preşedintele.

Conform lui Iohannis, contextul dat de pandemia COVID-19 impune ca alegerile parlamentare să se desfăşoare în condiţii cu totul şi cu totul speciale, dar există măsuri astfel încât riscul de infectare să fie redus la minimum.

„Dacă fiecare dintre noi va respecta normele, nu vor fi motive de îngrijorare suplimentară. Vă îndemn, aşadar, să veniţi în număr cât mai mare la urne şi să vă faceţi auzită  vocea”, s-a adresat Iohannis alegătorilor.

El a subliniat că odată cu vaccinul anti-COVID începem să întrezărim sfârşitul pandemiei.

„Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-aţi dat e de a construi România normală şi sunt decis să îl duc la îndeplinire, dar România normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează 4 ani fără alte alegeri, avem deci o şansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de reformă mereu amânate, dar esenţiale pentru dezvoltare. Pentru ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei majorităţi solide, capabile şi dornice să lucreze în beneficiul românilor. Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forţelor democratice şi reformiste care se angajează pentru progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poarte să se despartă defiitiv de cei care au ţinut-o în subdezvoltare şi au încercat să o deraieze de la parcursul ei european şi democratic. România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Dragi români, pe 6 decembrie vă aştept pe toţi la vot”, a conchis Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.