Klaus Iohannis: PSD a creat intenţionat o criză sanitară, pentru a putea critica Guvernul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la numărul mare al îmbolnăvirilor de COVID-19 că este un nou record negativ extrem de îngrijorător. Preşdintele a declarat că până acum ceva timp România avea o stiuaţie mai bună decât alte ţări din punct de vedere al gestionării pandemiei, pentru că autorităţile şi-au făcut treaba, ceea ce nu a convenit PSD. El a acuzat PSD că a creat intenţionat o criză sanitară, pentru a putea să critice Guvernul.

”Astăzi stăm aşa – 1.356 de persoane detectate cu coronavirus, persoane noi detectate, 35 de decese de ieri până azi, peste 400 de persoane la ATI. Este un nou record negativ extrem, extrem de îngrijorător şi pe bună dreptate ne punem întrebarea cum am putut să ajungem aici. Asta o să vă explic în următoarele minute, după care o să vă spun ce avem de gând ca să controlăm situaţia. Se ştie că în starea de urgenţă, în România am avut epidemie, am avut decese, dar un număr foarte limitat. Autorităţile îşi făcuseră treaba. Lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autorităţile s-au mobilizat. La început, lucrurile au mers foarte bine până acum câteva săptămâni. Dar această situaţie sigur nu a convenit PSD-ului. Guvernul şi-a făcut treaba, preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba şi atunci PSD-ul a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, PSD-ul controlează încă majorităţi în Parlament, împreună cu alţii, de exemplu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să dea pe şest autonomie aşa-zisei secuimi şi altele. Atunci PSD a acţionat aolo unde încă are putere, în Parlament. Au făcut harcea parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Cu un cinism pe care l-am criticat şi ieri, un cinism au tras de timp ca să nu apară noua legislaţie. Sigur după ce i-am criticat aseară PSD-ul a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovaţi. Nu, nu caut vinovaţi, îi cunosc, îi arăt cu degetul şi o să îi arăt şi azi cu degetul. Pe voi”, a declarat preşedintele.

Preşedintele a prezentat o cronologie a evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire, concomitent cu măsurile legislative, referitor la Legea carantinei, acuzând PSD că a tras de timp şi această lege, care putea să fie trecută urgent în Parlament, s-a dezbătut  timp de 2 săptămâni, în care pacienţi bolnavi pleacă acasă, în care nimeni nu mai e amendat, carantinat.
”Rezultatul putem să îl citim simplu. Legea ajunge la mine de abia în 18 iulie. O promulg imediat. Un zidar nu poate să construiască o casă fără mortar, cum un tâmplar nu poate să lucreze fără cuie, aşa un Guvern nu poate să lucreze fără legi. Gvernului i s-au luat legile timp de trei săptămâni şi practic nu a putut gestiona criza. De ce a făcut PSD-ul acest gest de un cinism inimaginabil? Explicaţia e cutremurător de simplă – PSD-ul, nemulţumit de reuşitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motive să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Ce să mai spui? Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit. Pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD-ul. AceastA este explicaţia şi vă rog să o ţineţi minte!”, a afirmat preşedintele Iohannis.

El a explicat că Guvernul, autorităţile responsabili sunt hotărâţi, în stiuaşia actuală, să gestioneze această nouă formă de criză.

”Ştiţi că am avut o discuţie foarte aplicată cu ministrul de Interne, cu doi secretari de stat care se ocupă de zona Poliţiei şi a Situaţiilor de Urgenţă. Toate studiile sociologice pe care le-am văzut arată că 90% dintre voi respectă normele. Vă mulţumesc. Marea majoritate dintre voi aţi înţeles că e nevoie de disciplină. Cei care nu au înţeles vor fi amendaţi. E obligatoriu ca toată lumea să respecte normele ca să stăpânim această boală. Eu ştiu ce am de făcut, MS ştie ce are de făcut, DSU ştie ce are de făcut. Avem 800 de paturi la terapie intensivă, la momentul acesta jumătate sunt ocupate. Avem nevoie să respectaţi aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. Important e să trecem cu bine peste această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România”, a conchis Iohannis.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *