La mulți ani, Moș Ștefan!

Moș Ștefan, ciobanul din Straja, a aniversat 102 ani de viață. Acesta a avut parte de o petrecere pe cinste la care au luat parte familia și prietenii. Nu putea lipsi însă omul care i-a fost alături mereu, și anume Emil Părău, cel care i-a organizat petrecerea de aniversare. Alături de Moș Ștefan a fost și primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

“Acest om este extraordinar! Încerc să înţeleg de unde vine atâta energie, cu care îi luminează pe toţi din jurul său. De unde, Moş Ştefan? Mi-i drag de oameni şi de viaţă – îmi răspunde”, a spus Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Moș Ștefan a fost cel mai vârstnic salariat din România. Acesta a ieșit la pensie la 100 de ani. Prima carte de muncă a avut-o la vârsta de 90 de ani. Atunci, Emil Părău, a decis să îl angajeze cu forme legale pe bătrânul care a avut grijă de oi. Emil Părău susține că Moș Ștefan este un exemplu pentru tinerii din ziua de azi.

S-a născut pe 26 octombrie 1917, în comuna Şugag, judeţul Alba. N-a făcut decât clasele primare. Familia sa a trăit doar din creşterea animalelor. De mic copil, Ștefan Grosu a avut grijă de oi. La 14 ani, părinţii l-au lăsat să se îngrijească singur de ele, pe munte.

mos stefan
Mos Stefan

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *