Întâlnire cu membrii Ansamblului Folcloric Silvana

Am primit astăzi la Primărie, pe reprezentanții Ansamblului Folcloric Silvana al Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva.

Membrii ansamblului s-au întors de curând din Serbia unde au participat la două festivaluri de folclor, dedicate comunității de români de acolo.

Au fost spectacole memorabile iar publicul a scandat numele ansamblului Silvana solicitându-le membrilor să continue programul.

 

Ansamblul Folcloric Silvana a mai participat în acest an și la:

– Festivalul Internațional de Folclor ,,LALA” din Zrenjanin, Serbia, ediția a XIX-a

– Festivalul Concurs de Folclor cu participare Internațională „Joc și cânt la Breaza”, ediția a VIII-a, unde a obținut locul al II-lea din peste 15 ansambluri participante

– Festivalul de Folclor „În grădina dorului” – ediția a IV-a, la Turda

În perioada următoare, ansamblul nostru va participa la ,,Serbările Cetății Deva”, „Zilele Sântuhalmului” și „Zilele Comunei Sântana-Arad”.

 

Ansamblul Folcloric Silvana este condus de coregraful Andrei Gabor și are peste 70 de membri, împărțiți pe două grupe de vârstă: 8-12 ani și 15-44 de ani. Ansamblul a fost înființat în anul 1975.

Le mulțumesc membrilor ansamblului că reprezintă de fiecare dată cu cinste, mândrie și onoare municipiul Deva și județul Hunedoara, oriunde merg.

 

Sunteți adevărați mesageri ai cântecului și jocului popular.

 

Deva este mândră cu voi!

 

Administrația publică locală va sprijini și în continuare activitatea Ansamblului Folcloric Silvana și folclorul autentic.

 

Felicitări!

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.