La școală…pe tărâmuri asiatice

Un grup de 10 elevi din clasa a XI-a ai Liceului de Arte “Sigismund Toduță“ din Deva, vor participa în perioada 7 mai-13 iunie 2019 în oraşul Ningbo (provincia Zhejiang) din China, în cadrul unui acord de parteneriat semnat între Liceul de Arte “Sigismund Toduță“ și  Școala de Afaceri  Externe din Ningbo. Din grupul celor 10 elevi care se vor deplasa în China fac parte un număr de 8 elevi de la secția de muzică și 2 elevi de la secția de arhitectură. Copiii vor fi însoțiți de directorul adjunct Adela-Ioana Mateș – responsabil de proiect și  Camelia Vânătoru – profesoara de muzică, se arată în comunicatul școlii.

”Proiectul a fost iniţiat în anul 2016  și prevede ca în primii doi ani elevii români să studieze în România  alături de  profesori  de muzică și limbă chineză, trimiși de școala parteneră, iar în cel de al treilea an să urmeze un stagiu de 2 luni în China” afirmă purtătoarea de cuvânt, prof. Mariana Onțanu Crăciun

Timp de o săptămână, elevii deveni vor participa alături de elevii chinezi din cadrul Școlii de Afaceri Externe din Ningbo, la cursuri de limba chineză, istoria și geografia Chinei, și la mai multe cursuri pe teme educaționale. Sfârșitul de săptămână îl vor petrece în cadrul unor familii chineze, vor vizita obiective turistice, în acest fel având posibilitatea de a cunoaște în deaproape cultura și civilizația acestei țări.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *