Laurențiu Leoreanu (PNL): Voi propune redirecţionarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu a declarat luni că modificările aduse Codului Fiscal nu au adus haos doar în sistemul de stat şi cel privat, ci au afectat şi ONG-urile. El spune că va propune redirecţionarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit.

“Revoluţia Fiscală a PSD nu s-a mulţumit să creeze haos în sistemul bugetar şi la nivelul firmelor private, dar a distrus şi finanţările organizaţiilor non-guvernamentale. Prin modificările recente la Codul Fiscal, circa 80% din firmele care ar fi putut să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit către fundaţii şi asociaţii, nu mai pot face acest lucru. Am discutat cu mai multe organizaţii non-guvernamentale din judeţul Neamţ şi situaţia este dramatică pentru multe dintre ele, mai ales cele din domeniul social, inclusiv cu asociaţiile aflate în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi: vor fi nevoite să îşi restructureze bugetele şi activităţile, într-o zonă în care statul are mare nevoie de suport. În toate statele occidentale există tendinţa de a acorda facilităţi organizaţiilor non-guvernamentale tocmai pentru a degreva statul de anumite sarcini pe care sectorul ONG le poate îndeplini mult mai bine, dar în România se pare că acesta este sugrumat”, a afirmat Laurenţiu Leoreanu.

.Acesta susţine că va propune redirecţionarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit.

„De aceea, în curând voi propune redirecţionarea unui anumit procent din impozitul pe venit către ONG-uri, în locul impozitului pe profit, cu deducerile aferente. Este o soluţie agreată de organizaţiile non-guvernamentale şi sper să obţin sprijinul parlamentar necesar pentru această modificare”, continuă el.

Deputatul afirmă că ONG-urile sunt cele mai afectate de obligaţia de a plăti cote de impozit la nivelul salariului minim şi acuză PSD că “are o apetenţă pentru a lovi tocmai în iniţiativa privată”.

“ONG-urile sunt printre cele mai afectate de obligativitatea de a plăti cote la nivelul salariului minim cu normă întreagă, deşi au angajaţi part-time. Suntem obligaţi să le acordăm o mână de ajutor pentru că, altfel, le este pusă în pericol activitatea în beneficiul comunităţii. Observ că PSDragnea are o apetenţă pentru a lovi tocmai în iniţiativa privată. Mai toată Revoluţia Fiscală pare că este o răzbunare îndreptată împotriva firmelor, multinaţionalelor, ONG-urilor, fix mediul care mai bine şi-ar tăia o mână decât să voteze cu Liviu Dragnea şi compania”, conchide Leoreanu.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *