Licitații trucate la Direcția Silvică Hunedoara

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL și Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitații organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcția Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii contractului: “Contract de prestare servicii de pază – DS Hunedoara 2017“.

Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înțeles și, în urma unui schimb de informații sensibile, și-au coordonat comportamentului concurențial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitației. Astfel,  Safety Security SRL a primit o amendă de 396.608 lei, în timp ce Spartan pază şi Protecţie SRL a fost amendat cu 52.921 lei.

Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat Aautoritatea de Concurență, care a declanșat investigația în noiembrie 2017.

Conform Legii Concurenței, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *