Le-a ajutat Dumnezeu. Toate elevele de la Prislop au luat BAC-ul

Singura unitate de învăţământ din judeţ cu procent de promovabilitate 100% la Bacalaureat 2017 este Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Ecaterina”, din cadrul Mănăstirii Prislop. Toate cele 15 absolvente înscrise la examene au trecut cu succes de toate probele de examen.

15 eleve de la specializarea „Teologie ortodoxă” au susţinut examenul de maturitate la centrul din oraşul Haţeg.

„Toate elevele au promovat acest examen şi, din câte ştim noi, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, este singura unitate din judeţ care are procent de promovabilitate 100% şi asta de câţiva ani. Clasamentul oficial va fi realizat doar după rezolvarea contestaţiilor, dar se pare că mai sunt câteva şcoli în judeţ cu procent peste 90%. Este vorba de Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” şi Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Petroşani. Îi felicităm pe toţi cei care au trecut cu bine de examene, mai ales pe cei care au performanţe deosenite”, spune Claudia Anca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

La Seminarul Teologic de la Prislop, cea mai mare notă a fost de 9,55, iar cea mai mică de 6,15. La cursurile de zi, specializarea „teologie ortodoxă se pot înscrie absolvenţi de gimnaziu care au media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a  minimum  7,00 şi media la purtare în clasele V-a – a VIII-a  minimum 9,00. Printre probe se numără şi verificarea dicţiei prin rostirea unei rugăciuni, verificarea aptitudinilor muzicale prin intonarea unei cântări bisericeşti sau a unui cântec patriotic şi verificarea simţului ritmic.

Laura OANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.