”Lecție deschisă” predată de polițiști celor mai mici elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic ”Regina Maria” – Deva

La începutul acestei săptămâni, poliţişti Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o acțiune la Colegiul Naţional Pedagogic ”Regina Maria” – Deva, în cadrul proiectului național ,,Şcoala Siguranţei TEDI”, destinat elevilor de vârstă școlară mică (din clasa I).

Proiectul face parte din prioritatea naţională a Poliției Române stabilită în anul 2020, respectiv ,,Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”. La nivel național, proiectul ,,Şcoala Siguranţei TEDI” este implementat de I.G.P.R. în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Compania Maspex România.

Polițiștii de prevenire au susținut o ”lecție deschisă” prin care au discutat cu elevii despre regulile de siguranță și metodele de protecție pe care trebuie să le adopte cei mici în situațiile în care merg singuri la școală sau când se întorc spre casă, când sunt singuri în parc sau la locurile de joacă și sunt abordați de persoane adulte, necunoscute.

De asemenea, elevii au fost instruiți și cum trebuie să reacționeze dacă se rătăcesc de părinții lor în locuri aglomerate (centre comerciale, concerte, festivaluri) sau dacă sunt singuri acasă.

De asemenea, elevii au aflat de la oamenii legii și câteva reguli de siguranță rutieră destinate pietonilor și bicicliștilor minori.

În județul Hunedoara, s-au înscris în acest proiect 41 de școli din toate zonele județului, iar astfel de activități de instruire preventivă a celor mici vor continua până la sfârșitul anului școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.