Klaus Iohannis anunţă o decizie a Comisiei Europene privind preţurile la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, în Slovenia, unde are loc un Summit european, că în maximum o săptămână, Comisia Europeană va veni cu soluţii privind creşterile de preţuri la energie.

Klaus Iohannis a declarat că tema Summit-ului european din Slovenia este Balcanii de Vest.

”Am avut aseară o discuţie informală şi cred că două concluzii sunt foarte importante, care s-au desprins din discuţii, prima este legată de felul în care ne vedem noi politica europeană, iar concluziile sunt bune pentru noi. S-a subliniat importanţa şi relevanţa NATO şi de a păstra relaţia transatlantică”, a declarat şeful statului.

El a mai arătat că aseară a existat o primă discuţie despre preţurile la energie, în special cele la electricitate.

”Am convenit să urgentăm demersurile, iar Comisia Europeană să vină foarte repede, în maximum o săptămână cu o abordare, cu soluţii, pentru că nu putem să trecem iarna cu preţuri în creştere la electricitate”, a afirmat preşedintele.

El a menţionat că astăzi se va discuta despre statele din zonă, care doresc să devină membre UE.

”Sunt chestiuni economice, de condiţionalităţi, şi cel mai important este că noi, cei din UE, dorim să dăm o perspectivă europeană statelor din Balcanii de Vest şi aceste ţări sutn dispuse să îndeplinească toate condiţiile. Astăzi nu mă aştept la discuţii complicate, toată lumea se aşteaptă la progrese”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *