Legea privind statutul poliţiştilor de penitenciare, promulgată de şeful statului

Legea privind statutul poliţiştilor de penitenciare a fost promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat, luni, mai multe decrete, între care şi cel pentru promulgarea Legii privind statutul poliţiştilor de penitenciare (PL-x 723/28.11.2018), a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Forma actuală a legii este rezultatul unui efort comun, la finalul unei colaborări oneste şi transparente, atât prin discuţiile purtate cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul penitenciar, cât şi prin dezbaterile din cadrul comisiilor juridice din Parlament şi, în final, prin votul din Parlament. Legea conţine prevederi moderne, care vor veni în sprijinul poliţiştilor din penitenciare”, a declarat Ana Birchall, citată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Potrivit sursei citate, noua lege conferă identitate profesională angajaţilor din sistemul penitenciar, pentru că se armonizează conţinutul prevederilor legale cu prevederile deciziilor Curţii Constituţionale şi nu în ultimul rând pentru că înlătură lacune de reglementare sau interpretări contradictorii ale prevederilor legii în vigoare, referitoare la cariera profesională sau drepturile lucrătorilor din penitenciare.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *