Liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul anul acesta nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor

Potrivit Ordinului de Ministru 5090/2019, publicat în Monitorul Oficial, liceele la care niciun elev nu a luat Bacalaureatul în sesiunea de vară din 2019 nu vor putea trimite anul acesta la minister propuneri pentru cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a. Este pentru prima dată în ultimii ani când performanța de la examenul național este legată de înființarea claselor de liceu.

În noua metodologie pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat în anul școlar viitor, 2020-2021, la Articolul 9, alin 1, actul citat arată că „Propunerile privind cifra de şcolarizare pentru clasa a IX-a cu frecvenţă zi învăţământ liceal, pe nivelul/filiera/profilul/specializarea /calificarea profesională/programul de studii, pentru care s-a obţinut prin ordin de ministru autorizarea de funcţionare provizorie/acreditarea, se vor face numai de către unităţile de învăţământ în care, în sesiunea iunie-iulie 2019 a examenului de bacalaureat, nu s-a înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de cel puţin un absolvent”.

Sunt 43 de licee din 23 de județe care sunt vizate de acest ordin. Asta pentru că anul trecut în aceste școli s-a înregistrat promovare zero. Acestea sunt: Argeș, Bacău, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Covasna, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș,  Neamț, Olt, Suceava, Sălaj, Teleorman, Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.