Licitația pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Piteşti – Sibiu demarează oficial

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că va începe licitaţia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Piteşti – Sibiu, precizând că documentaţia a fost autorizată şi transmisă către SEAP. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că anul viitor va fi semnat contractul de proiectare şi execuţie atât pentru sectorul 3, cât şi pentru sectorul 2 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„În secţiunea 1 se lucrează foarte bine, avem 23% progres fizic, Sibiu – Boiţa, secţiunea 5, proiectarea merge foarte bine, suntem în evaluare pe 4, iar pentru 2, respectiv 3, domnul primul ministru a spus foarte clar, săptămâna viitoare vom şti exact termenul pentru depunerea ofertelor. Estimăm noi 10 noiembrie depunerea ofertelor pentru secţiunea 3 Cornetu – Tigveni, cei 37 de kilometri. Procedura de depunere a ofertelor va fi cu pre-calificare, la fel vom proceda şi pentru tronsonul 2. În condiţiile în care nu vom avea contestaţii interminabile şi pe acest sector, estimăm că în prima parte a anului viitor vom da semna contractul de proiectare şi execuţie atât pentru sectorul 3, cât şi pentru sectorul 2”, a explicat ministrul Transporturilor.

„Aţi văzut decizia Comisiei Europene care a aprobat finanţarea tronsonului de autostradă Piteşti – Sibiu. Pe tronsonul trei Tigveni – Cornetu documentaţia a fost autorizată, a fost transmisă către SEAP. Demarează oficial licitaţia pentru semnarea contractului pentru tronsonul 3 de pe autostrada Piteşti-Sibiu. În cursul săptămânii viitoare, va fi transmisă către ANAF documentaţia ex-ante şi pentru tronsonul 2 Cornetu-Boiţa”, a declarat Ludovic Orban.

El a fost prezent miercuri, în judeţul Argeş, la semnarea contractului pentru tronsonul 4 al drumului expres Piteşti – Craiova.
Prima etapă de construcţie a autostrăzii Sibiu-Piteşti va primi 875,5 milioane de euro din Fondul de Coeziune, a anunţat Comisia Europeană.
Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de circa 123 de kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti. Proiectul este estimat la peste 2,7 miliarde de euro, fără TVA.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *