Liliecii din peșterile de pe teritoriul Parcului Național Retezat au intrat în hibernare

Biologii din cadrul Administrației Parcului Național Retezat au surprins imagini cu liliecii care se odihnesc până în primăvară.

„În urma unei activități de monitorizare și verificare a stării peșterilor de pe teritoriul Parcului Național Retezat, efectuată de către colegii noștri, dorim să împărtășim cu dumneavoastră câteva poze cu liliecii, în perioada de hibernare. Fotografiile au fost editate pentru luminozitate. Cu această ocazie dorim să vă reamintim că liliecii au două perioade sensibile în ciclul lor anual: perioada de naștere (15 mai – 15 august) și perioada de hibernare (1 noiembrie – 31 martie)”, arată ANPR.

Cele 32 specii de lilieci din România sunt protejate printr-o serie de legi. Această protecție, respectiv legislație se aplică indiferent dacă coloniile sau exemplarele se află în interiorul sau exteriorul ariilor protejate. Cu alte cuvinte, liliecii se află sub protecție legală pe tot teritoriul României.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării.

 

Monika BACIU

FOTO: Claudia Dănău, Biolog APNR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *