Lista statelor considerate cu risc epidemiologic, actualizată

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista statelor considerate cu risc epidemiologic. În cazul în care, prin includerea unor ţări într-o listă de risc se impun restricţii, acestea intră în vigoare la 24 de ore de la publicarea în Monitorul Oficial. În cazul în care statele intră pe lista verde, sau de pe lista roşie pe cea galbenă, măsurile intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Cea mai importantă modificare este scoaterea Spaniei de pe lista verde şi includerea pe cea galbenă.

De asemenea, în zona roşie au intrat Fiji, Jersey, Cipru, Cuba si Insulele Virgine Britanice.
În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Chile, Botswana, Bahrain si Saint Kitts si Nevis; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Spania, Andorra si insulele Virgine ale Statelor Unite.
 Încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.
Încadrarea din zona roşie în zona verde sau galbenă, precum şi încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *