Liviu Nicolae Dragnea – Unanimul!

Alegeri postcomuniste

Ca omul fără interese,                                                                                     
Dar plin de spaime refulate,
Eu nu mă tem de „cine iese”,
Ci doar de… unanimitate!

(Stelian Ionescu – Astralus)

Curg zilnic, în mass-media și în urechile noastre, Rezoluțiile Conferințelor Județene ale Partidului Social Democrat care exprimă susținerea în unanimitate pentru cel mai iubit conducător, eminentul strateg revoluționar, ctitorul Statului Paralel, luptător înflăcărat pentru împlinirea idealurilor nobile de libertate, independență națională și progres, pentru triumful Programelor de Guvernare I, II și III, domnul Liviu Nicolae Dragnea.

Iată cum vor rămâne în istorie, peste secole, documentele Congresului Extraordinar al PSD, transmise viitorimii de cronicari ai vremii noastre, căci, în aritmetica următoarelor secole, intervalul de timp care desparte sublimul moment al alegerilor Partidului Social Democrat de Congresul al XIV-lea al Partidului Comunist Român, ilustrul predecesor, chiar nu va mai conta.

 

Propunerea doamnei Lia Olguța Vasilescu (LOV), ministru, președinte PSD Craiova, candidat vicepreședinte PSD

,,Îmi revine deosebita onoa­re să propun Congresului Extraordinar să aleagă, în funcţia supremă de Președinte al Partidului Social Democrat  şi membru al Internaționalei Socialiste, pe cel mai iubit fiu al naţiunii noastre, care de două decenii, cu înălţător patriotism şi exemplară dăruire revoluţionară, şi-a dedicat munca şi viaţa cauzei partidului şi poporului, eminentul strateg re­vo­lu­ţio­nar-fiscal, ctitorul Statului Paralel, luptător înflăcărat pen­tru împlinirea idealurilor nobile de l­ibertate infracțională, independenţă naţională față de structurile opresive ale UE şi progres al baronilor roșii , până la a șaptea generație, pentru triumful social-democrației susținute de asistații sociali , to­va­ră­şul Nicolae Ceauşescu.  Scuze, domnul Liviu Nicolae Dragnea! De vină este calculatorul. Pentru invitații străini aș dori să vorbesc în limba engleză și franceză” Stupoare în sală. Intervine Dragnea și o informează pe Olguța că invitații străini sunt Sebi Ghiță și Radu Mazăre, dar ei înțeleg în română

Discursul domnului Liviu Nicolae Dragnea, proaspăt reales la Congres, în unanimitate

,,Stimați colegi,

Nimic nu poate să oprească partidul nostru de a înfăptui Programul de Guvernare! În acest moment solemn, de la înalta tribună a Congresului Extraordinar, doresc în primul rând, să adresez cele mai calde mulțumiri clasei muncitoare, țărănimii, intelectualității, tuturor oamenilor muncii, fără deosebire de naționalitate, întregului popor transformat în asistați sociali, care, prin votul acordat, și-au exprimat deplina încredere și adeziunea la politica partidului și la istoricele noastre hotărâri. Noi nu am făcut doar promisiuni cum a făcut tizul meu de la PCR, cu acea vestită 100 de lei, noi, PSD, am dat 100 de lei! Am vrut să demonstrăm că noi, urmașii lor, putem să-i depășim pe părinții noștri politici. Sunt acuzat de dușmanii noștri că am obsesia de a controla totul, că sunt mai suspicios decât Stalin, că dumneavoastră cei prezenți aici nu vă puteți exprima gândurile. Vă invit la tribună! Ponta, Grindeanu, Tudose au fost dușmani ai poporului PSD-ist și dumneavoastră ați decis în legătură cu ei. Nu eu! Eu chiar am încercat să nu mă bag, să fiu împăciuitor. În încheiere, vreau să vă asigur că o să rezolvăm cu legile justiției, astfel încât neam de neamul lor, cei care au carnet de membru PSD nu vor mai trece prin emoții! În plus, la creșterea economică pe care o avem, în viitoarea guvernare vom mai da poporului încă 100 de lei. Mulțumiri speciale pentru susținere lui Vasilica, lui Gabriela, lui Lia, lui Carmen și lui Bombonica! Vă aștept pe toți la o recepție.

Vă îmbrățișez fraților!”

Cu o singură inimă și un singur glas izvorât dintr-un singur gând, mulțimea delegaților, veniți din întreaga țară, intonează cu entuziasm: Vrednic este!”

 

  Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.