Trei cabinete medicale școlare, sute de elevi consultați

Sute de elevi din Petrila au beneficiat de consultații medicale. Pe raza localității funcționează trei cabinete medicale școlare, unul fiind înființat chiar anul trecut. Inițiativa a luat naștere pe vremea când Vasile Jurca era viceprimarul localității.

Sute de elevi au fost consultați

Autoritățile locale de la Petrila au organizat mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor de medici. În zadar. Au găsit însă o soluție de mijloc. Au încheiat parteneriate de colaborare cu medicii de familie din localitate, astfel încât să le poată asigura elevilor asistența medicală. Numai anul trecut, pragul cabinetelor medicale școlare a fost trecut de peste 300 de elevi.

“Cabinetele de medicină școlară au angajați 6 medici de familie (acoperind cele 2 posturi de medici care, deși au fost scoase la concurs în mod repetat, nu au fost ocupate) și 4 asistente medicale care asigură activitățile prevăzute de lege, accentul fiind pus pe prevenție, triaj epidemiologic pentru toți elevii și preșcolarii (după fiecare vacanță școlară s-a efectuat trajul pentru 2900 elevi), examenele de bilanț medical (în anul 2017 s-a efectuat bilanțul pentru 325 elevi la cabinetul medical din cadrul CEB 2, la acest cabinet prezentându-se cu diferite probleme medicale sau beneficiind de consultații un număr de 297 elevi în anul școlar 2016-2017 respectiv 170 elevi în perioada septembrie – decembrie 2017), asistența în perioada evaluărilor și examenelor școlare, asistență medicală la diferite serbări, acțiuni școlare, activități sportive”, arată un raport al SPLAS Petrila.

Tot la Petrila funcționează și singurul cabinet școlar de medicină dentară. Și aici au avut loc sute de consultații.

“Cabinetul de medicină dentară școlară are angajat un medic stomatolog și o asistentă medicală oferă servicii tuturor elevilor și preșcolarilor de pe raza localității (în anul 2017 s-au efectuat un număr de 380 consultații stomatologice – cu mențiunea că acestea s-au realizat în perioada iunie – decembrie, întrucât medicul stomatolog s-a aflat în concediu medical de sarcină și lehuzie în perioada ianuarie – mai, și aproximativ 15 vizite în școli și grădinițe pentru profilaxie și prevenție)”, mai arată raportul.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *