Locuitorii din zona Apuseni vor plăti jumătate din tariful pentru energie electrică, gaze naturale și energie termică

Ministerul Energiei a publicat Ordinul pentru aprobarea procedurii şi termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele în baza cărora se realizează decontarea, precum şi alte măsuri necesare aplicării prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării”.

Locuitorii din zona Munților Apuseni vor plăti doar jumătate din tariful pentru energie electrică, gaze naturale și energie termică. și în județul Hunedoara se aplică această măsură.

În urmă cu câteva săptămâni, a fost promulgată  legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 118/2021 care stabilește o serie de măsuri de ajutor pentru plata facturilor în sezonul rece 2021 – 2022, precum și pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni.

În anexa prevăzută în lege se precizează că localitățile din județul Hunedoara, încadrate în zona Munților Apuseni sunt: Brad, Geoagiu (parțial), Baia de Cris, Balșa, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Certeju de Sus (parțial), Crișcior, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *