AJOFM Hunedoara: 772 persoane şi-au găsit un loc de muncă

În cursul lunii martie 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 772 persoane, dintre care 385 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 380 persoane au peste 45 de ani, 118 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 54 persoane au între 30 – 35 ani, 66 persoane au între 25 și 30 de ani, iar 154 persoane sunt tineri sub 25 de ani. În baza de date a AJOFM Hunedoara, s-au înscris în luna martie 2022, ca persoane în căutare de loc de muncă, 197 tineri NEET, cu vârsta între 16 – 29 ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 564 provin din mediul urban, iar 208 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale,278, urmate de cele care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii, 174. Numărul celor fără studii sau cu studii primare și gimnaziale este de 217, cei cu studii postliceale sunt în număr de 22, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 81.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 199 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în cursul lunii martie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.027  persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, puteți accesa www.anofm.ro .

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *