Carduri-legitimații pentru locuri gratuite de parcare – valabile în toate statele UE

Aproape 200 de carduri-legitimații pentru locuri gratuite de parcare au fost eliberate, în anul 2022, de către Direcția de Asistență Socială Deva.

Documentul este destinat persoanelor cu dizabilități sau reprezentanților legali ai acestora și poate fi utilizat în toate parcările publice din România și din celelalte state ale Uniunii Europene.

Cardul-legitimație pentru locuri gratuite de parcare poate fi solicitat, printr-o cerere scrisă, la Compartimentul Monitorizare Asistenți Personali (clădirea Pieței Agroalimentare Deva, etajul 1, birourile nr. E21 și E22). Cererea va fi însoțită de următoarele documente:

– copie după Cartea de identitate sau Certificatul de naștere (în cazul minorilor)

– copie după Certificatul de încadrare în grad de handicap

– două fotografii 3/4

Formularul de cerere poate fi descărcat de pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Servicii publice – Direcția de Asistență Socială – Persoane cu dizabilități sau accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/index.php/servicii_publice/das_detaliu/C61.

Cardul-legitimație pentru locuri gratuite de parcare se eliberează pe loc și este valabil pe perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap.

Documentul nu poate fi utilizat în cazul parcărilor de reședință.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.918 și 0737.036.004 (Compartiment Monitorizare Asistenți Personali), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

De la începutul anului, 17 persoane cu dizabilități sau reprezentanți ai acestora, care au domiciliul în municipiul Deva, au solicitat carduri-legitimații pentru locuri gratuite de parcare, în timp ce anul trecut, alte 199 de persoane au intrat în posesia documentului – conform evidențelor Compartimentului Monitorizare Asistenți Personali al DAS Deva.

Cardul-legitimație pentru locuri gratuite de parcare se eliberează în conformitate cu prevederile legislației privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Atunci când este utilizat, cardul-legitimație trebuie afișat în partea din față a vehiculului, astfel încât fața documentului să fie vizibilă pentru verificare.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *