Lotul național de gimnastică rămâne la Deva și devine lot olimpic

Am avut astăzi o întâlnire cu președintele Federației Române de Gimnastică, doamna Carmencita Constantin, cu secretarul general al FRG, doamna Ingrid Istrate care este și președintele CSM Onești și cu prof. Adrian Cristian Liga, directorul Liceului cu Program Sportiv ,,Cetate” Deva.

Președintele FRG mi-a confirmat încă o dată că, Lotul național de gimnastică rămâne la Deva și în cel mult o lună devine lot olimpic!

Lotul național de senioare doar va alterna pregătirea până la Campionatele mondiale din toamna acestui an, în diferite locații din țară dar și din străinătate.

Lotul va concura pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Doamna Carmencita Constantin mi-a spus că la ora actuală, la Deva este cea mai bună infrastructură educațională din România pentru pregătirea gimnastelor noastre.

Din păcate însă, infrastructura educațională și dotarea cu aparatură metodică în țara noastră nu se ridică la standardele mondiale, în așa fel încât gimnastele să se poată antrena în condiții similare cu cele din țările cu care concurează.

I-am spus că avem proiecte pe fonduri europene și vom depune și altele noi pentru a moderniza infrastructura și că vom face tot posibilul, ca pe viitor, sportivele să aibă la Deva toate condițiile unui antrenament și a unei pregătiri de performanță.

Am discutat și despre pornirea unui program de promovare în vederea dezvoltării la Deva a gimnasticii pentru toți.

Am informat-o pe doamna președinte că am trimis deja documentele de afiliere a CSM Deva la Federația Română de Gimnastică. Acest lucru va fi benefic pentru comunitate pentru că vom putea dezvolta  la Deva, disciplinele din cadrul FRG: gimnastică artistică băieți și fete, gimnastică aerobică, gimnastică acrobatică, Gym for All, trampoline, parkour.

 

Vă spun și că, în luna noiembrie 2023, Deva va fi gazda Campionatului Național Individual al Junioarelor. Se vor desemna cele mai bune sportive ale anului 2023.

Și, pentru prima oară, în cadrul campionatului se va decerna trofeul ,,Maria Simionescu” celui mai bun club sportiv din România.

 

Iată că un dialog deschis și constructiv cu conducerea FRG și cu Ministrul sportului, Carol-Eduard Novak, un parteneriat real face ca Deva să își păstreze locul pe harta gimnasticii mondiale așa cum merită!

 

Mulțumesc conducerii FRG și Ministrului Sportului pentru deschiderea de care dau dovadă!

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *