LOVITURA FULGERĂTOARE: Primarul liberal de Petroșani candidează din partea PSD

Așa cum era de așteptat, în contextul în care primarii de forță din PNL Hunedoara au abandonat epava politică lăsată-n derivă de Vetuța Stănescu și Călin Petru Marian, și primarul de Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, s-a înscris în oastea electorală a PSD Hunedoara.

Este al șaselea primar liberal care pleacă din proiectul deja falimentar PNL Hunedoara, după primarii de la Pui, Crișcior, Ilia, Cerbăl și Vața. Iar autorii de fapt ai acestui dezastru, președintele PNL Hunedoara Vetuța Stănescu și prefectul Călin Petru Marian continuă să repete, ca niște roboței stricați, că e unitate liberală în județ, că merg biruitori în alegeri, că oamenii îi iubesc… de mor!…

Dacă, în cazul celorlalți primari liberali plecați din PNL Hunedoara, argumentele plasării într-o poziție mai bună față de administrația județeană sunt poate mai puțin vizibile, pentru primarul din Petroșani opțiunea înrolării în PSD este ușor de explicat. Ridzi rămăsese singurul primar non-PSD în zona Văii Jiului, în condițiile în care zona deja este nevoită să lucreze unitar pentru a accesa o mulțime de bani europeni dedicați în bloc regiunii. Singur și fără sprijin politic și administrativ.

Ce avea să-i ofere organizația în destrămare a Vetuței Stănescu & prefect: o imagine în cădere a PNL la nivel național și local (care i-ar fi furat din voturi), doi liberi slabi și lipsiți de notorietate în Valea Jiului cu care să se afișeze în campanie și, mai ales, un viitor Consiliu Județean controlat de… PSD.

Ce îi oferă PSD Hunedoara lui Ridzi: intrarea în blocul unitar al primarilor pesediști de Valea Jiului și sprijinul integral al viitorului Consiliu Județean Hunedoara.

Nu e greu de ales, nu-i așa?

PS: Atenție: plecările din PNL Hunedoara nu se opresc aici, din motive ușor de intuit, altele decât somnul celor doi lideri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *