Lucrări avansate la calea ferată de mare viteză între Simeria și Arad

Asociația Pro infrastructura a publicat un filmuleț cu lucrările care au loc pe Coridorul Feroviar Rin Dunăre. Din imaginile aeriene se vede cum lucrările avansează în ritm alert. Începute acum patru ani, lucrările de modernizare a sectoarelor de cale ferată situate între Arad și Simeria se găsesc in jurul procentajelor de 50-60%.

Filmarea aeriană cuprinde șase din cele nouă poduri de peste Mureș, la Vețel, Brănișca, Bretea Mureșană, Burjuc, Nicolae Bălcescu, Căpruța, ultimele două gata de lansare.

„Lucrările de artă includ și polata Sălciva cu forare prin explozie, tunelul estic Sălciva, și tunelul Bătuța, cel mai avansat, 400 m forați din 600m, cu consolidările de la portalul vestic. Se vede și dealul care blochează intrarea CF în tunelul Bătuța, unde este în curs de revizuire acordul de mediu. Sperăm să-l vedem atacat cât mai curând!”, arată Asociația Pro Infrastructura.

Constructorii lucrează într-un ritm susținut pe cele patru loturi ale tronsonului Simeria-KM 614 pentru a ridica viteza maximă a trenurilor la 160 km/h. Proiectul este unul complex, având nu mai puțin de 9 poduri noi peste râul Mureș, trei tuneluri și o polată.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.