Zboruri internaţionale de pe Aeroportul Oradea, amânate până în iulie din cauza pandemiei

Primăria Oradea şi compania Ryanair anunţă că, din cauza restricţiilor de călătorie cauzate de pandemia de COVID-19 şi a noii tulpini SARS COV-2, cele patru zboruri internaţionale Ryanair care trebuiau să debuteze la finalul acestei luni vor fi amânate până în luna iulie 2021. Decizia a fost luată din cauza restricţiilor de călătorie aplicate persoanelor care pleacă din România spre cele 3 ţări unde urmau să se realizeze zboruri de pe aeroportul din Oradea: Italia, Marea Britanie şi Germania.

„Această amânare va presupune încheierea unui act adiţional la contractul de finanţare pentru ajutorul de stat atribuit companiei Ryanair. Din aceleaşi raţiuni, Comisia Europeană a prelungit posibilitatea acordării de ajutoare de stat pe schemele temporare COVID 19 până la finalul anului 2021”, a transmis, vineri, Primăria Oradea.
Sursa citată a precizat că, în perioada imediat următoare, propunerea de act adiţional şi garanţia bancară, care acoperă valoarea totală a ajutorului de stat şi penalităţi, vor fi înaintate spre aprobarea Consiliului Local.
Ambele documente vor acoperi noua perioadă de implementare a schemei de ajutor de stat.
„În lipsa unor situaţii de forţă majoră (înrăutăţirea situaţiei pandemiei etc.), obligaţiile anunţate şi asumate anterior vor fi implementate începând cu luna Iulie a acestui an, mizând pe o reducere a focarelor COVID 19 la nivelul ţărilor de operare şi accelerarea procesului de vaccinare anti COVID 19 la nivel naţional şi european”, a mai transmis Primăria Oradea.
Compania Ryanair va opera 4 zboruri internaţionale de la Aeroportul Oradea, cu două frecvenţe pe săptămână pentru fiecare destinaţie. Destinaţiile sunt: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze).

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *