Lucrări de aproape 7 milioane de lei în comuna Ghelari

Lucrări de circa 7 milioane de lei sunt preconizate a avea loc, anul acesta, în comuna hunedoreană Ghelari. Autoritățile locale au scos la licitație un contract care vizează “Modernizare DC110 – DC110A Ghelari – Plop – Govăjdia”. Contractul are o valoare de 6.951.330 lei și prevede modernizare DC110 si DC110A, pe o lungime de 7035 metri.

Potrivit edililor, necesitatea și oportunitatea investiției “rezultă din faptul că modernizarea drumurilor constituie soluționarea unei problem identificate la nivelul comunei. Astfel, starea avansată de degradare a drumurilor provoacă discomfort în traficul rutier, pune în pericol circulația și contribuie la uzura fizică a autovehiculelor, având efect însă  și asupra vieții și stării de sănătate a membrilor comunității, datorită noxelor emise prin efortul depus de conducătorii autovehiculelor în momentul parcurgerii acestor străzi, respectiv de cantitatea de praf care poluează aerul”.

După atribuirea contractului, termenul de realizare a lucrărilor de construcții este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrării de către beneficiar. În plus, durata de garanție a lucrărilor executate este de minim 36 luni din momentul încheierii procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Firmele de profil pot depune ofertele până în data de 23 ianuarie, urmând ca mai apoi autoritățile să stabilească cine va executa lucrarea.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *