Lucrări reciclare în situ pe DN 7A

Pe drumul național care face legătura între Valea Jiului și Obârșia Lotrului au loc lucrări reciclare în situ pe DN 7A. Echipele secției de Producție lucrează în zonă pentru refacerea carosabilului. Basculantele și utilajele cu care se execută lucrări la drumuri își croiesc loc prin zonă.

Prin metoda reciclare la rece structura existentă a drumurilor cu adaos de liant se obține un strat de bază durabil refolosind materialul existent, pierderea materialului este zero.

Frezarea, amestecarea, așternerea în situ a suprafeței se efectuează  cu un lanț de utilaje speciale. Aceste utilaje pot fi pe pneuri sau șenilate cu grindă de așternere. Straturile sistemelor rutiere se deteriorează și se deformează, datorită epuizării rezistențelor și capacității portante sub traficul greu progresiv. Deformațiile, făgașii, burdușirile, tasările, fisurarea, formarea gropilor în asfalt, îmbătrânirea liantului, uzura generală a îmbrăcăminții rutiere, deteriorarea macadamului ordinar sau penetrat, în multe cazuri crează pericole de accidente rutiere și necesită cheltuieli foarte mari de reabilitare.

Reprezentanţii constructorului spun că până la începerea sezonului rece, pe o mare parte din cei 19 kilometri, se va putea circula în condiţii cu mult mai bune decât cele actuale.

Colaborator

FOTO: DRDP Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.