Ministrul Economiei: ”Hunedoara va fi împărțită în două unități pentru a o face mai flexibilă”

”Hunedoara va fi împărțită în două unități pentru a o face mai flexibilă” – este declarația ministrului Economiei, Energiei și a Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, despre soarta Complexului Energetic Hunedoara.

Ministrul de resort a acordat un interviu publicației Bloomberg, unde a precizat că 12,5 miliarde de euro este suma care urmează să fie investită în proiecte de modernizare de companii precum Hidroelectrica SA, Romgaz SA, Nuclear Electrica SA, CEO sau CEH. De asemenea, Virgil Popescu a afirmat că România îndeamnă companiile de stat să investească mai mult în energia verde.

Ministrul susține că România va reduce emisiile de dioxid de carbon, iar minerii vor fi angajați în companiile producătoare de energie verde.

Complexul Energetic Hunedoara va fi divizat și transformat într-un nou grup care să folosească și gazul metan. Conform planului de reorganizare a CEH, până în vara acestui an se va înființa Complexul Energetic Valea Jiului – format din Termocentrala Paroşeni şi patru exploatări miniere, respectiv Lonea şi Lupeni (vor beneficia de ajutor de stat) şi Livezeni şi Vulcan (fără ajutor de stat), împreună cu Sucursala Prestserv Petroșani.

În cadrul planului de reorganizare pentru formarea viitorului Complex Energetic Valea Jiului, Termocentrala Mintia urmează să fie preluată de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara sau Primăria Deva.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *