Lucrări spectaculoase pe calea ferată în Valea Mureșului

Lucrări spectaculoase pe calea ferată în Valea Mureșului, între Simeria și Arad. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut o inspecție pe șantierul unde se derulează lucrările pentru modernizarea căii ferate.

„După ce am anunțat, săptămâna aceasta, recordul de investiții cu bani de la UE, am vrut să văd cu ochii mei stadiul modernizării căii ferate.  Proiectele în desfășurare de la km 614 la Simeria au ca finalitate ridicarea vitezei maxime de circulație la 160 de km/h. Investiția este una majoră, de 9,5 miliarde de lei, și presupune – printre altele: modernizarea clădirilor gărilor, pentru beneficiul călătorilor și personalului feroviar;  terasamente, consolidări; lucrări de artă (61 de poduri, 107 podețe, 19 pasaje, 3 tuneluri);  lucrări de electrificare, de semnalizare, pentru implementarea European Rail Traffic Management System (ERTMS)”, anunță Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

În primăvara anului 2018 au început lucrările pe magistrala Arad – Simeria și constau în modernizarea prin reconstrucție a 144 de km de cale ferată dublă electrificată pentru aproximativ 1,7 miliarde de euro, cea mai mare parte fonduri nerambursabile. Se estimează că lucrările vor fi finalizate în anul 2024. După finalizarea lucrărilor trenurile de călători vor circula cu 160 km/h (viteză maximă) pe un traseu reconfigurat care include 9 poduri noi peste Mureș, două tuneluri, dar și stații reabilitate, moderne.

 

Monika BACIU

Foto: facebook Cătălin Drulă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.