Lucrările avansează la noul pod de la Lainici

Lucrările avansează la noul pod de la Lainici. Și lucrările la parcarea din aceeași zonă sunt în graphic. Până la finalul acestui an se estimează că lucrările vor fi finalizate.

În urmă cu mai bine de un an de zile, reprezentanții Companiei Naționale a Infrastructurii Rutiere au semnat contractele de execuție a lucrărilor pentru un nou pod la Lainici, în Defileul Jiului.

Anul trecut CNAIR a semnat contractual cu ofertantul desemnat câștigător Asocierea S.C. FREYROM S.A. – PROCONS GROUP S.R.L. Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA.

Obiectivul prevede reabilitarea DN66 prin reamenajarea sectoarelor cuprinse între km 105+000 – 105+580 și km 106+220 – km 106-965 cât și construirea unui pod nou peste râul Jiu de la Meri, poziționat la km 105+250, în conformitate cu standardele românești și europene pentru traficul prevăzut, asigurând un grad sporit de siguranță a traficului.

În urmă cu un deceniu a fost construit un pod provizoriu, după ce vechiul pod a fost afectat de viiturile de pe râul Jiu.

Noul pod peste râul Jiu va avea o lungime de 75 de metri și va duce la eliminarea restricțiilor de circulație care există în momentul de față la podul provizoriu, pe care se circulă pe o singură bandă, iar autovehiculele nu pot să depășească o greutate de 30 de tone.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.