Lucrările de închidere a gropii de gunoi de la Uricani avansează

Lucrările de închidere a gropii de gunoi de la Uricani sunt finalizate în proporție de peste 60%.

Depozitul neconform de deșeuri municipale clasa b Uricani din județul Hunedoara are activitatea de depozitare a deșeurilor sistată, conform HG nr. 349/2005 privind depozitarea deseurilor, termenul de sistare al depozitarii fiind16 iulie 2009.

Urmare a eforturilor tuturor instituțiilor implicate, s-a semnat contractul de finanțare nerambursabilă între Administrația Fondului pentru Mediu și UAT – Județul Hunedoara – Consiliul Județean Hunedoara (titular SMID Hunedoara și PJGD Hunedoara),având ca obiect proiectare și execuție pentru “Închiderea depozitului neconform de deșeuri menajere Uricani, din Județul Hunedoara” .

„În prezent lucrările de închidere, conform proiectului, sunt executate în proporție de peste 60%, iar după finalizarea acestora va urma monitorizarea postînchidere”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Depozitul neconform de deșeuri menajere din Uricani a rămas neînchis la finalizarea proiectului SMID Hunedoara, deoarece nu a îndeplinit condițiile de eligibilitate pentru a fi finanțat din fonduri europene nerambursabile, mai precis nu a fost îndeplinită condiția de eligibilitate referitoare la proprietatea publică asupra terenului pe amplasamentul căruia se află depozitul.

Investiţia vizează lucrări de închidere a depozitului neconform de deşeuri menajere Uricani din judeţul Hunedoara. Depozitul de deşeuri Valomir – Uricani este amplasat la circa 70 m sud de limita localităţii Uricani. În apropierea depozitului se găsesc câteva locuinţe aflate la distanţe de circa 50 până la 70 m pe zona sudică şi nord, nord-vest. Fată de centrul civic al localităţii, depozitul se află la o distantă de 500 m sud-est, iar fată de cartierul de locuinţe din Oraşul Nou Uricani, la o  distantă de 1200 m est.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *