Lucrările la drumul spre Straja au debutat. În apropierea iernii

Consiliul Județean Hunedoara a reușit, într-un final, să demareze lucrările pentru reabilitarea drumului care face legătura dintre municipiul Lupeni și stațiunea montană Straja. Încă de la finalul sezonului de vară, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a solicitat demararea lucrărilor de modernizare, dată fiind importanța acestui carosabil pentru turismul montan din Straja. Potrivit oficialilor CJH, lucrările de modernize se realizează cu resturi.

”Există rămase în planul de măsuri pe anul 2018 în jur de 13.000 mp pentru îmbră­că­minţi bituminoase. În Valea Jiului, singurul drum judeţean pe care poate fi pus asfalt este drumul de la Straja”, spunea în urmă cu două săptămâni Costel Avram, administratorul public al CJH.

Doar 3 kilometri de drum vor fi asfaltați în perioada imediat următoare.

“Consiliul Județean Hunedoara a demarat lucrările de asfaltare la DJ664A. A început turnarea stratului de uzură pe drumul județean care leagă municipiul Lupeni de stațiunea Straja. Lucrările se vor derula pe o suprafață de aproximativ 3 km. Pe timp de iarnă avem 5000 de turiști zilnic, pe timp de vară am avut 1000 de turiști zilnic și au avut un drum destul de impracticabil. Noi trebuie să prioritizăm aceste lucruri, iar în acest sens am cerut sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Fără acest drum nu o să putem să facem lucrurile pe care ni le-am propus pentru anul viitor, adică turismul nu o să mai meargă în condiții bune”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Sumele pentru realizarea lucrărilor vin de la Consiliul Județean Hunedoara, care are în administrare această arteră rutieră.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *