Ludovic Orban se întâlneşte cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru a stabili data alegerilor locale

Premierul interimar, Ludovic Orban, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru a stabili data alegerilor locale. Datele avansate anterior aufost 14 sau 21 iunie.

Potrivit unui anunţ al Guvernului, premierul interimar Ludovic Orban se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii partidelor parlamentare în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020.

Întâlnirea a fost convocată pentru ora 17.00 şi va avea loc la Palatul Victoria.

Premierul Ludovic Orban afirma, în urmă cu o lună, că cel mai probabil alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 mai şi pe data de 7 iunie pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme, pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie”, declara Ludovic Orban.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *