Prețurile măștilor de protecție s-au triplat

Prețul măștilor de protecție s-a triplat. Este criză de măști de protecție în farmacii, dar și la furnizori din cauza alertei de coronavirus.Până și unitățile medicale se confruntă cu o criză a măștilor de protecție. Când acestea revin pe stoc sunt la preț triplu. Dovadă stă achiziția făcută de Spitalul de Urgență din Petroșani, cel mai mare din Valea Jiului.

Acum, unitatea medicală a achiziționat măști de protecție la un preț de 2,89 de lei bucata, asta în timp ce anul trecut o mască identică era 0,7 lei bucata.

2.100 de măști de protecție a achiziționat Spitalul de Urgență din Petroșani, în urmă cu câteva zile. Prețul plătit pentru cele peste 2000 de măști este de 6.069 lei.

La Spitalul Județean de Urgență Deva se achiziționează 200 de măști a 50 de lei bucata. Asta înseamnă că cea mai mare unitate medicală din județ plătește 10.000 de lei pentru cele 200 de măști de protecție.

Conform achiziției acestea sunt special pentru a combate îmbolnăvirea cu coronavirusul.

De alfel, din cauza alertei de coronavirus, prețurile măștilor au explodat și pe site-urile de vânzări. O mască chirurgicală este un dispozitiv medical de unică folosință care poate fi cumpărat în farmacie și care protejează împotriva agenților infecțioși transmise prin „picături”. Aceste picături pot fi picături de salivă sau secreții din tractul respirator superior atunci când purtătorul expiră.

Dacă este purtată de îngrijitor, masca chirurgicală protejează pacientul și mediul său (aer, suprafețe, echipament, loc chirurgical). Dacă este purtată de un pacient contagios, aceasta împiedică pacientul să-și contamineze mediul . Aceste măști nu trebuie purtate mai mult de 3 până la 8 ore.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.