Lupeni: Fonduri europene pentru iluminatul public

Autoritățile locale de la Lupeni vor să acceseze fonduri europene pentru modernizarea iluminatului public. În acest sens, a fost demarată o procedură pentru întocmirea unei documentații tehnico-economice pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

“Am scos la licitație proiectarea și eficientizarea și studiul de fezabilitate pentru iluminatul public. Dorim să accesăm fonduri europene pe segmentul acesta. Am demarat pașii și pentru a beneficia de finanțare europeană avem nevoie de niște detalii, cum ar fi studiul de fezabilitate și studiul privind eficientizarea. Încercăm să obținem fonduri europene”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Dacă autoritățile locale vor reuși să obțină finanțare pentru acest proiect, cheltuielile cu iluminatul public s-ar reduce cu 60 de procente.

“Încercăm să schimbăm toate becurile, să fie economice, astfel încât să reducem cheltuielile cu circa 60% și de a îmbunătăți calitatea iluminatului public în municipiul Lupeni”,  a mai spus sursa citată.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *