Oierii din Valea Jiului pot vinde lâna la Simeria

Oierii din Valea Jiului pot valorifica, de acum, lâna. Ministerul Agriculturii a dat un acord favorabil pentru înființarea unui centru de colectare a lânii de oaie la Simeria. Crescătorii de ovine primesc și bani pentru lână.

„Prin acordul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Direcției pentru Agricultură Județeană Hunedoara, s-a înființat un Centru Autorizat de colectare a lânii de oaie la S.C APROTERRA S.A. SIMERIA, (BAZA 20) pe str. Depozitelor nr. 1. Crescătorii de ovine înscriși în schema de Ajutor de minimis în conformitate cu HG 500/2017 și cu Legea 70/2018, au posibilitatea să predea întreaga cantitate de lâna de care dispun, la acest Centru de colectare. Crescătorii de ovine înscriși în schema de Ajutor de minimis în conformitate cu HG 500/2017 și cu Legea 70/2018, au posibilitatea să predea întreaga cantitate de lâna de care dispun, la acest Centru de colectare, arată informarea autorităților locale de la Petrila.

Oierii care vor să valorifice lâna trebuie să cunoască anumite aspecte.

Lâna de culoare albă fără ciulini și balegă, tunsă cojoc va fi achiziționată la un preț stabilit în funcție de calitatea acesteia. Lâna de altă culoare va fi cântărită și consemnată separat pe documentele întocmite la preluare”, mai arată informarea.

La predarea lânii persoanele juridice vor emite facturi pentru cantitatea de lâna predată, care vor fi confirmate de primire de catre colectorul autorizat, iar persoanele fizice vor prezenta carnetul de comercializare, în care se va consemna cantitatea de lâna predată. Colectorul va efectua plata lânii preluate în numerar sau prin virament bancar.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.