MApN a aprobat planul de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior militar

Ministerul Apărării anunţă că a aprobat planul de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ superior militar, la programele de licenţă, metodologia de admitere privind recrutarea şi selecţia candidaţilor fiind modificată, în contextul pandemiei de COVID-19. Admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar se face pe baza mediei de la Bacalaureat, cu excepţia Institutului Medico-Militar.

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia Generală Management Resurse Umane (DGMRU), a aprobat Planul de şcolarizare privind admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar la programele de studii universitare de licenţă în anul universitar 2020-2021, pe locurile Ministerului Apărării Naţionale (https://dmru.mapn.ro/pages/view/161).

„Admiterea în învăţământul militar, spre deosebire de învăţământul civil, este un proces secvenţial care începe cu mult înaintea desfăşurării testului de evaluare a cunoştinţelor şi înseamnă parcurgerea mai multor etape – înscrierea candidaţilor, recrutarea, evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi examinarea medicală a candidaţilor”, arată MApN.

În acest an, din cauza măsurilor cu caracter de urgenţă luate în contextul pandemiei COVID-19, metodologia de admitere în instituţiile militare de învăţământ a fost modificată şi adaptată în ceea ce priveşte recrutarea şi selecţia candidaţilor ce optează pentru cariera militară (https://dmru.mapn.ro/pages/view/147).

Admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, cu excepţia Institutului Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiţie şi ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor acestor instituţii (https://institutul-medico-militar.mapn.ro/pages/view/128).

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *