Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul zonelor afectate de urgia naturii

Zonele care au fost afectate de urgia naturii vor beneficia de sprijin din partea Ministerului Dezvoltării. În contextul actual în care mai multe zone din țară sunt afectate de inundații, viituri sau alunecări de teren, Compania Națională de Investiții instituție din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, vine în spijinul autorităților locale în vederea remedierii efectelor produse de aceste fenomene.

Prin subprogramul lucrări în primă urgență, Compania Națională de Investiții poate finanța în scopul prevenirii și atenuării efectelor riscurilor naturale cauzate de inundații, alunecări de teren, prăbușiri de teren lucrări privind expertizarea tehnică, proiectarea și execuția lucrări de reconstrucție a imobilelor afectate de inundații, proiectare și execuția lucrărilor care constau în consolidarea sau repararea elementelor structurale și, după caz, a elementelor nestructurale.

Autoritățile locale pot depune solicitări după modelul prezent pe site-ul www.cni.ro, secțiunea Proiecte / Documente Utile, însoțite de următoarele documente:

  • Solicitarea beneficiarului pentru realizarea investiției în cadrul subprogramului care să sublinieze necesitatea și oportunitatea invesțitiei;
  • Fotografii ale amplasamentului;
  • Persoană de contact (nume, prenume, funcție, nr.tel);
  • Extrasul de carte funciară actualizat;
  • Procesul verbal privind constatarea și evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, cf. ”Ordin nr. 459/78/2019 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică, precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră”.

La nivelul județului Hunedoara sute de gospodării au fost afectate de inundații.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *