MApN: Armata României a activat punctele militare de comandă

Ministerul Apărării a transmis, joi, că Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea.

„În contextul situaţiei actuale, Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea”, se precizează în informarea transmisă de Ministerul Apărării Naţionale.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a luat toate măsurile necesare de reacţie, atât cele care revin în mod direct instituţiei, precum şi cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului naţional de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituţională, elaborate din timp”, mai anunţă MApN.

Un avion militar ucrainean a fost interceptat şi escortat joi dimineaţă până la Baza 95 aeriană Bacău.

Preşedintele rus Vldimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este părarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev.

Potrivit CNN, Explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului Naţionale de Securitate să declare legea marţială. El a discutat la telefon cu preşedintele american Joe Biden.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.